Tiszta Európa: mecset épül Erfurtban, a hazafiak keresztállítással tiltakoznak ellene

A türingiai Erfurt város Marbach nevű negyedében ma reggelre fölállítottak egy tíz méter magas fakeresztet annak a teleknek a szélében, ahová muszlimok a tartományi főváros hatóságainak engedélyével mecsetet, s a hozzá tartozó minaretet kívánnak építeni. A keresztállító tiltakozást a Polgárok Erfurtért (Bürger für Erfurt) nevű csoport vállalta magára – írja a Thüringen24 című hírportál.
Türingia szövetségi tartomány fővárosában, Erfurtban az Áhmádijjá nevű muszlim vallási irányzat az utóbbi időben igen megszaporodott hívői mecsetet kívánnak építeni a Marbach negyedben. Az építési engedélyeket a tartományi főváros hatóságai már ki is adták, ám a német lakosság egy része tiltakozik a mecsetépítés ellen. Az ellenkezést a Bürger für Erfurt (Polgárok Erfurtért) nevű hazafias civil csoportosulás vezeti, amelynek aktivistái ma reggel jó tíz méter magas fakeresztet állítottak föl a tervezett mecset telkének közvetlen szomszédságában.

Kereszt Erfurt-Marbachban. A kereszt mögötti telken kívánnak mecsetet építeni (fotó: Marcus Scheidel)

A Polgárok Erfurtért nevű helyi hazafias civil csoport tagja a többi között Götz Kubitschek publicista és Jürgen Elsässer, a Compact című nemzeti magazin főszerkesztője. Az Erfurt Marbach negyedében ma reggel fölállított keresztet e sorok írásakor a hatóságok még nem távolították el…


Felállítják a tízméteres keresztet a tervezett mecset telke mellett (fotó: Marcus Scheidel)

A mecsetet építeni szándékozó Áhmádijjá muszlim vallási irányzatról röviden azt kell tudni, hogy azt India Pundzsáb államában hozta létre Mirzá Gulám Áhmád még az 1880-as évek második felében, s követői, az ahmadik, szinte az egész világon élnek, így Németországban is.
 Kuruc.info