Szír család valóságshow-ja – A liberális német média Bill Gates pénzéből járatja csúcsra a migránssimogató propagandát 
Miközben Spanyolországban 160 ezer ember megy utcára, hogy a konzervatív spanyol kormány szigorú menekültpolitikája ellen tiltakozzon, a Spiegel internetes oldala, a Spiegel Online a következő másfél évben valóságshow-val célozza meg a még nem eléggé agymosott németeket. Szeptemberben meglátjuk, mennyire lesz ez sikeres, akkor lesznek ugyanis a választások Németországban. Franciaországban Marine Le Pennek komoly esélyt jósolnak az elemzők, érthető tehát, hogy a liberális média mindent megtesz annak érdekében, hogy az információkban eligazodni nem tudó, mezei honpolgárokat tovább vezesse az Európa pusztulását jelentő, elvtelen és válogatás nélküli befogadás felé.
A Spiegel cikkének szerzője szerint az integráció kérdése határozza meg ma a politikai erőtereket. Állítása szerint azonban ez legkevésbé magukról a “menekültekről” szól. A készülő valóságshow-ban a következő kérdésekre keresik a választ: Mik a migránsok kilátásai és lehetőségei egy olyan Európában, ahol a Willkommenskultur küzd az “egyre duzzadó jobboldali populizmussal”? Hogyan hat ez Európára, hogyan változtatják meg ezek az emberek a saját hazájukat?
A Spiegel Online-nak társai is vannak (nem meglepő ez, ismerve a liberális sajtó határokon átívelő, egy szűk kör kezében összpontosult jellegét). A “The New Arrivals” (Újonnan érkezettek) projektjükben együttműködnek a brit The Guardiannel, a spanyol El Paísszel, és a francia Le Monde-dal. Mindegyik médium bemutat a következő 18 hónapban egy családot. (Bővebben itt.) A projektet a European Journalism Centre (EJC) és a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatja.


A SPIEGEL ONLINE a szír Abu Rashed családot választotta, akik a Földközi-tengeren keresztül érkeztek, egy kis időt menekültszállón töltöttek, szembesültek a német bürokráciával, amely “sokkolta őket”. Ám arra a kérdésre nyilván senk sem fog felelni, hogyan magyarázzák meg a valóság és a cukormázas propaganda között feszülő, antagonisztikus ellentétet. Éppen ma számoltunk be arról, hogy Németországban a migránsok (és sok, már ott született, de beilleszkedni képtelen török is) ugyanúgy viselkednek, mint Magyarországon a cigányok. A gyerekre nem vigyáznak, és ha az kiszalad az autó elé, még nekik áll feljebb, megtámadják a kiérkező mentőt, hangoskodnak, verekednek, az európai viselkedésmintával, jólneveltséggel még köszönőviszonyban sem állnak. Nincs olyan németországi régió, ahol ne lenne rendszeres a botrány, verekedés, a békés lakosság elleni támadások. Mindennapos jelenet, hogy rendőr, biztonsági őr szalad a parkon át a tolvaj migránsok után. Németül megtanulni csak töredékük hajlandó, a videóban szereplő családból is csak a gyerekek, míg a szülőket feliratozni kell. Tudvalévő, hogy a valóságshow műfaja – nevével ellentétben – amúgy is távol áll a valóságtól, most azonban százszorosan biztosak lehetünk abban, hogy a közelgő francia és német választások, a Brexit és az Európai Unió demográfiai kihívásainak idején ez az egész szimplán liberálpopulista propaganda. Arra a jelenségre sem a Spiegel és társai fogják megadni a magyarázatot, hogy a Nyugat-magyarországi falvakban egyre több német és osztrák vesz házat, mert félnek. Sokan közülük hazánkat tartják az egyedüli biztonságos országnak Európában.

Spiegel nyomán-amieuropank.com