Az antifasisztákból és punkokból álló hamburgi focicsapat öngyűlölő szurkolói ismét hallattak magukról…
(Ultrasinfo)
Áll a bál Németországban! A hétvégi St. Pauli – Dynamo Dresden Bundesliga 2.-es találkozón a hazaiak fanatikusai azt üzenték a drezdaiaknak, hogy “Már a nagyszüleitek is Drezdáért égtek, szemben a német áldozati mítosszal”.
St.Pauli szurkolók gúnyolták ki a drezdai bombázások áldozatait. Az ultrák a félidő szünetében húzták ki a plakátot: ”Már a nagyszüleitek égtek Drezdáért” Utalva a száz város II. világháborús légibombázására és kigúnyolva áldozatok tízezreit.
Alatta egy második mondat: ” a német áldozatmítosz ellenére”. Előtte a molinók másik oldalán a következő szöveg volt olvasható: “Nézzétek, odaát, ahol még lovakkal szántják a mezőt, szívesen hívnak masírozásra és fáklyás felvonulásokra”.
Óriási botrány kerekedett az ügyből, több tv-adó és internetes oldal beszámolt a gyalázatos üzenetről.
Ízléstelen – A német Focus is közölt egy cikket az incidensről, amiben azt írják, hogy a St. Pauli vezetősége elnézést kért az áldozatok hozzátartozóitól, valamint közölték, hogy Ezzel a kiírással a St. Pauli drukkerek átléptek egy határt, amit abszolút nem kellett volna…
Remélhetőleg nem csak egy ejnye-bejnye meg pénzbüntetés lesz a jutalmuk. Tudniillik a szélsőjobbos szurkolókat már egy Thor Steinar ruha miatt is kivezetnek, ezeknek az antifasiszta barmoknak már mindent lehet, ami nemzetellenes.

Ultrasinfo