Anders Vendel svéd TV-s sztárséfet és étteremtulajdonost migránsok támadták meg szombaton hajnalban egy malmöi gyorsétteremnél. Állítólag mert “hasonlít Mr. Trumpra” – írja a svéd Sydsvenskan hírportál.

A séf a Facebookon közölt posztot állapotáról, és képet is mellékelt hozzá. A bejegyzést később törölték, de a portál még időben lementette.


“A sürgősségin vagyok néhány órája, röntgenre várva. Három, 25 és 35 év közötti muszlim vert meg. Úgy gondolták, hasonlítok Mr. Trumpra. Kettő közülük hátulról lefogta a kezeimet, a harmadik elkezdte püfölni az arcom. A lábammal próbáltam védeni magam. Miután kb. 20 öklöst elszenvedtem, a földre zuhantam. Ekkor nekiálltak mindhárman rugdosni, leginkább az arcomat és a fejemet célozták. Eltört az orrom, zúzódott az arcom a szememnél, az állkapcsom, felszakadt az ajkam, a jobb hüvelykujjam szintén eltörött.”
Anna Göransson rendőrségi szóvivő megerősítette a támadást a Sydsvenskannak. “A sértett egy gyorsétterembe tért be, amikor egy idegen lépett hozzá, aki szóváltást provokált. Ezt dulakodás követte, az ismeretlen összeszorított ököllel verte az áldozatot, akit a földre esését követően rugdostak is, sérüléseket okozva ezzel főként az arcán. Ezt követően kórházba szállították a sértettet.”
Az eddig hangos antirasszista szakács valószínűleg ezek után gyökeresen átértékeli korábbi álláspontját.
 
Forrás: Sydsvenskan

Fordítás: amieuropank.com