DUISBURG, 16:38

Egy holland határhoz közeli német kisvárosban migráns zaklatott egy fiatalkorú lányt, akit a járókelők mentettek meg a nemi erőszaktól. A rendőrség reakciója döbbenetes volt.


-a kép illusztráció-
Rheinbergben, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, Duisburg közvetlen szomszédságában történt az eset, melyről a Rheinische Post számolt be.
Egy 50 éves férfi zaklatott egy 15 éves lányt. A férfi, aki a szemtanúk leírása szerint a közeli menekültotthon lakója, megfogta a lányt, és egy félreeső sarokba ráncigálta, hogy megerőszakolja. Egy gyalogos azonban észrevette, hogy mi történik, és a lány segítségére sietett.
A helyszínre kiérkező rendőrök azonban nem akartak az esettel foglalkozni. Miután a lány és a szemtanúk eljátszották, hogy mi történt, a rendőrök a következőképpen reagáltak:

ez nem tesz semmit, semmiség.”

Elmondásuk szerint nem volt miért eljárást indítani.
Miután a sértett apja azzal fenyegetőzött, hogy a médiát is bevonja az ügybe, a rendőrök vonakodva, de elfogadták a feljelentést.
A közeli menekültszálló emberei elnézést kértek a lakójuk viselkedése miatt, és ők is értetlenül állnak a hatóság reakciója előtt.
(OE24, 888)