A Magyar Nemzeti Arcvonal nyilatkozata

Nyilatkozat

Az október 26-i bőnyi lövöldözést illetően a Magyar Nemzeti Arcvonal az alábbi nyilatkozatot teszi közzé.

 

A sajtóban megjelenő vonatkozó hírek és kapcsolódó írások, mind a történtekkel kapcsolatban, mind a szervezetet illetően fél- és tévinformációkat tartalmaznak, valamint egyes médiumok részéről szándékolt politikai és társadalmi hangulatkeltés zajlik. Mivel mozgalmunk jó ideje nem vállal sem nyilvános szereplést, sem társadalmi jelenlétet, így különösebb magyarázkodásnak nem látjuk szükségét. A felesleges hisztériát és politikai hangulatkeltést megakadályozandóan azonban, lehetőségeinkhez mérten tisztázzuk a helyzetet, a legszükségesebbekre korlátozva.

 

A történteket illetően valamivel több információval rendelkezünk, mint amennyit a hivatalos szervek közölni szándékoznak, így többletinformációnk fennáll a média egészével szemben is.

 

A mozgalmunkról megjelenő, javarészt téves illetve nem időszerű, internetről összegyűjtött információkkal cáfolat szintjén sem kívánunk foglalkozni. Ha ezek valakit érdekeltek volna, kérdeznek. Nem tették. Ezekkel a kérdésekkel olyannyira nem kívánunk foglalkozni, hogy jelen nyilatkozat szempontjából teljesen irrelevánsnak tartjuk pl. azt a tényt is, hogy Györkös István 2012-ben történt kizárása óta nem vezetője és nem tagja a Magyar Nemzeti Arcvonalnak, de gyakorlatilag már az általa MNA1989-nek nevezett csoportot is felszámolta.

 

A történteket illetőleg, bár még nem vagyunk minden információ birtokában, kijelenthető, hogy korántsem olyan tiszta és egyértelmű a kép, ahogy azt a hivatalos szervek vázolták. Ezt még a média is szóvá tette, a kommentek alapján pedig a közvélemény is osztja ezt.

 

Az különösebb rálátás nélkül kijelenthető, hogy óriási hibák történtek a rendőrhatóságok részéről. Olyannyira, hogy joggal merült fel többekben a provokáció, szándékoltság vélelme.

 

Kezdve ott, hogy gyakorlatilag érthetetlen, az adott intézkedést miért nem az abban illetékes szerv folytatta le? És főleg, miért nem a megfelelő eljárásrend szerint?

 

Különösen nagy kérdés ez egy ilyen kaliberű ember esetén. Györkös István azért nem piskóta! Viszont nem is elmebeteg őrült, ahogy azt a közvélemény szemében szeretnék egyesek beállítani. Két működő eljárás van: vagy szépen, úriember módjára bekopognak, és az öreg – ismerve az eljárásrendet – beengedi őket, vagy ha feltétlen szükségét érzik, akkor TEK. Mint látni fogjuk egyik utat sem követték.

 

Rendelkezésünkre álló információk alapján vázoljuk a történteket.

 

Amiről nem szólnak a híradások, hogy a rendőrség eredetileg nem Györkös Istvánhoz, hanem egyik családtagjához vonult ki, lakossági bejelentés alapján. A bejelentés szerint az éjszaka folyamán lövések dördültek nála. (Mint kiderült egyébként az illető aznap éjjel otthon sem volt, dolgozott.)

 

Miért, miért nem, ez után mentek a szomszédos településen élő Györköshöz. Arról, hogy ez mennyire volt tervezett, illetve hogy van kontrasztban azzal az állítással, hogy Györkösnél folyamatban lévő büntetőügyben akartak házkutatást tartani, nincs információnk.

 

Mindenesetre a nyomozók megjelentek Györkös házánál. Ketten. Civilben. Ahol állítólag kopogtatni sem volt idejük. Ami nehéz is lett volna, hiszen nem a kijelölt bejáratot használták. A szomszéd kerítésén át hatoltak be hátra az udvarra. Ahol ugye, a jó falusi ember kutyát tart. Aztán üvöltözni kezdtek, hogy lelövik a kutyát. Kérdés, hogy ezt bemutatkozás után, vagy a helyett tették, (netán már fegyverrel a kézben?) mert akár – különös tekintettel az új törvényekre – a jogos önvédelem esete is fennállhat! Ezt követően dördültek el a lövések.

 

Ki-ki ítélje meg vehemenciája szerint a történetet, de ez így jóval árnyaltabb, mint ahogy azt eleddig előadták! Megjegyeznénk még, hogy nagyon nagy csend van a házkutatás(ok) eredményéről! Találtak egyáltalán valamit? (A Györkös által használt gépkarabély – amennyiben egyes lövésre le van hatástalanítva – szintén lehetett engedéllyel tartott fegyver.)

 

A történteket illetően az alábbi kérdésekre merülnek fel. Amíg ezekre nincs válasz, minden további tájékoztatás, híradás teljesen hiteltelen.

 

1. Milyen szándékkal, milyen eljárásrend szerint és milyen parancsra szállt ki az adott rendőri egység Györkös István házához?

2. Az eljáró nyomozók a kiszállásról, illetve a bejutás módjáról egyeztettek a feletteseikkel?

3. Volt-e az adott címre szóló házkutatási engedély?

4. A nyomozók azonosították magukat az eljárás alá vonandó személy előtt?

5. A házkutatás során foglaltak le illegálisan tartott fegyvereket?

 

A kép nagyon nem tiszta! De egy ember meghalt!

 

Vizsgáltuk a szándékoltság és provokáció lehetőségét, amit nem valószínűsítünk. Inkább a hatóságok halmozott hibáinak köszönhető a történet (ez akkor is fennáll, ha Györkös „csak úgy” lőtt volna), kezdve a társszervek elégtelen kapcsolattartásától, esetleges versengésen át, az eljárási hibákig. A nemzetbiztonsági szakszolgálatok pedig eleve mérlegelhettek volna: a célszemély önmaga bontott le maga körül mindnet, amit állambiztonsági szempontból a legkevésbé érdekes lehet. Igen, Györkös István egy elszánt ember, de hátralévő életében sok vizet nem zavart volna!

 

Ha nem is tételezünk fel előre tervezett provokációt, valószínű véletlennek tartjuk a mai nap folyamán történt hatósági lépéseket, olyanokkal szemben, akiknek gyakorlatilag semmi köze az egész történethez. Budaházyék házi őrizetét megszüntették, a mai nap folyamán bevitték őket. Szintén házkutatás és előállítás történt a Rongyosok Kulturális Hagyományőrző Egyesületnél. A bosszúhadjárat helyett jobb lenne, ha az illetékesek saját hibáikkal és felelősségükkel vetnének számot!

 

Bajtársaink figyelmét felhívjuk, hogy a várható házkutatások során őrizzék meg higgadtságukat, és működjenek együtt a hatóságokkal. A rendvédelmi szervekkel kialakított jó viszonyunkat mi továbbra sem kívánjuk felrúgni!

 

A fentiekre való rávilágításon túl állásfoglalásnak sem pro, sem kontra nem látjuk szükségét! Pláne a feltett kérdések megválaszolása nélkül. Mindenesetre az elhunyt rendőr családjának és bajtársainak részvétünket fejezzük ki! Györkös Istvánnak és feleségének (aki szintén kórházba került a szívével) jobbulást kívánunk!

 

Várjuk az ügy tisztázását, és a felelősök számonkérését – bárkik is legyenek azok!

 

Az ügy politikai jellegű felhasználását és az ilyen jellegű hangulatkeltést visszautasítjuk!

 

Az Arcvonal mindig a rend pártján állt, és marad ezután is!

 


Magyar Nemzeti Arcvonal

 

 

A fenti szöveg érkezett üzenetben, több oldalnak is elküldték. Megosztottuk.


A Magyar Nemzeti Arcvonal nyilatkozata” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A megjegyzésekkel ,eggyetértek ! Ezek voltak az első megérzéseim már tegnap. Valami nem volt tiszta már a közleményben sem. NEM azt írták,hogy szolgálat teljesités közben ,,,,,,,,nem azt ,hogy hivatalos intézkedés…. stb.,,,,,, lesz elfogadható ,hihető ,magyarázat ???

  Kedvelés

 2. Visszajelzés: A Magyar Nemzeti Arcvonal szerint a hatóságok hibáztak Bőnyön, Győrkös akár jogos önvédelemből is ölhetett | Mi történt? Mi elmondjuk!

 3. Visszajelzés: A Magyar Nemzeti Arcvonal szerint a hatóságok hibáztak Bőnyön, Győrkös akár jogos önvédelemből is ölhetett | Hírek börzéje minden nap!

 4. Visszajelzés: A Magyar Nemzeti Arcvonal szerint a hatóságok hibáztak Bőnyön, Győrkös akár jogos önvédelemből is ölhetett | Online Újság

 5. Visszajelzés: A Magyar Nemzeti Arcvonal szerint a hatóságok hibáztak Bőnyön, Győrkös akár jogos önvédelemből is ölhetett - Hírek börzéje minden nap!

 6. Visszajelzés: Civilként, fegyverrel a kézben fenyegetőztek Győrkösnél? | Szent Korona Rádió

 7. Hm! Szép mese! Még azt sem tudja a közlemény írója, hogy az AMD egyeslövésesre volt alakítva, illetve, hogy engedéllyel volt-e tartva vagy nem, hatástalanított vagy nem: ” (A Györkös által használt gépkarabély – amennyiben egyes lövésre le van hatástalanítva – szintén lehetett engedéllyel tartott fegyver.)” de, hogy ki merről ment be, le akarta-e lőni a kutyát stb. azt persze igen! Vicc! Illetve magyarázkodás!

  Kedvelés

  • Kedves Kukori.
   A gépkarabélyra vonatkozólag felmerül bennem egy kérdés: Ön minden ismerőse minden egyes vagyontárgyát ismeri?
   Nem. Ennél fogva a mozgalom vezetői sem ismerhetik István úrét.
   Továbbá hacsak nem száz hektáros erdő közepén lakik az ember,várárokkal és sáncokkal körbevéve,illetve tanyán az alföldön,akkor jó eséllyel vannak szomszédok is akik hallják/látják azt ami a közelükben történik. A sokak álltal kedvelt közmédia pedig nem ezeket az embereket kérdezi hanem azokat akik ferdíteni akarnak,vagy megvezethetőek, esetleg pont a szomszéd falu innenső oldalán laknak.
   A közleményben pedig szerepel István úr felesége aki szintén kórházban van (és feltehetően otthon tartózkodott az események időpontjában) senki nem kérdezte meg tőle mi is történt aznap,vagy ha igen nem merik/nem akarják közölni ezt a nagyérdemű televízió előtt elbutult többséggel, akik gondolkodás nélkül elhisznek mindent amit a masinában látnak híradás néven.
   A végére pedig ismét egy kérdés.
   Még hevesebb vérmérsékletű honfitársaink is jól tűrik a megaláztatásokat (munkahelyi, hatósági, családon belüli)
   Kíváncsi lennék az igazi indokra ami miatt egy tisztességben megőszült és megöregedett idős úriember(aki feltehetően tisztában van a tettei következményével és amennyiben valóban bemutatkozott neki a rend őrének képviselője)miféle indokból emelt fegyvert honfitársára?
   Jobbulást István úrnak és a feleségének.
   Erőt és kitartást a halott rendőr családjának.

   Kedvelés

  • SEMMIFÉLE automata fegyver nem tartható Magyarországon, még engedéllyel sem! ( Az egyes lövés alapfunkció az AMD-nél, nem lehet stabilizálni, illetve ha lehet, akkorki is lehet iktatni. A hatástalanítás azt jelenti, hogy a fegyver működésképtelenné van téve. Olyan, hogy ” egyes lövésre van hatástalanítva”, olyan nem létezik.)

   Kedvelés

  • Csupán azon csekélység okán, hogy öket érte vád (ez parancsra megy vagy telefoncsöngésre a vezérelt médiában)
   Egyébként nem nyílasok, de beléd, Csabai Csaba , jól passzolna 1-2 istennyíla vagy ménköcsapás…

   Kedvelés

 8. Visszajelzés: Súlyos kérdések és állítások a bőnyi akcióról - Nethir

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s