Néhány perccel ezelőtt (17:20-kor) az alábbi levelet kaptuk Budaházytól: Most viszik éppen be előzetesbe az egyik vádlott társunkat, aki 10 évet kapott, egy lánynál, aki 5 évet kapott és szabadlábon volt eddig, már voltak kint a rendőrök, hogy innentől lakhelyelhagyásin lesz. Várható, hogy mindenkinek szigorítanak, úgyhogy bármikor jöhetnek értem is. Amíg tudok, jelzek.

Frissítés:

 A Budaházy-ügy (nem jogerős) politikai elítéltjeinek ma a késő délutáni órákban bemondásra kellett engedelmeskedniük a kényszerintézkedések súlyosbítása kapcsán, határozatot senkinek sem mutattak. Akiket előzetes letartóztatásba helyeztek: Budaházy György, Somogyi József, S. F., M. Csaba, P. László, P. Gergely, T. Csaba. A többieknél még nincs hivatalos közlés se a rendőrség, se a bíróság részéről. Volt, akit keresett már a rendőrség, és szóban elmondták neki, volt, aki dolgozott, és nem volt otthon. Az ügyvédeket nem értesítették. A teljes nevek a kérésükre nincsenek kiírva mindenkinél – írja az egyik hozzátartozó.

Frissítés

Morvai Krisztina közleménye: Budaházyékat ma ismét bebörtönözték – az egyetlen igazságos megoldás a közkegyelem Ma (csütörtökön) késő délután bebörtönözték Budaházy Györgyöt és több vádlott társát. Az elsőfokú bíróság által elrendelt házi őrizetet esetükben másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták. Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka! A tisztán látó és tisztességes emberektől azt kérem, hogy ezekben az órákban gondoljanak együttérzéssel a politikai foglyokra és családtagjaikra, s nézzék meg azt a 15 perces dokumentumfilmet, amit munkatársaimmal pár évvel ezelőtt készítettünk Budaházy közéleti tevékenységéről. Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a Fidesz képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia-ügy többi vádlottját.

 

 

Frissítés

Kedves Barátaink! Nehéz most szavakat találni, az indulat pedig nem jó tanácsadó. Tény: ezekben a percekben folyamatosan szedik össze azokat az emberek, akiket nem jogerősen ítéltek el a “Budaházy-ügyben”. Bűnismétlés, szökés-elrejtőzés, bizonyítékok megsemmisítése? Tudjuk jól, hogy egyik sem jöhet szóba, de ez Magyarország, itt pedig a hazafiak és honleányok irgalmat nem remélhetnek. Aki teheti, az jöjjön a Nagy Ignác úti Bv. Intézethez (Budapest, Nagy Ignác u. 5-11.)! Tájékoztatásul: a tiltakozásunk nem a Gytv. hatálya alá esik, ez egy ún. „azonnali reagálású gyülekezés”, amelyet nem kell bejelenteni!


Néhány perccel ezelőtt (17:20-kor) az alábbi levelet kaptuk Budaházytól:

Most viszik éppen be előzetesbe az egyik vádlott társunkat, aki 10 évet kapott, egy lánynál, aki 5 évet kapott és szabadlábon volt eddig, már voltak kint a rendőrök, hogy innentől lakhelyelhagyásin lesz.
Várható, hogy mindenkinek szigorítanak, úgyhogy bármikor jöhetnek értem is.
Amíg tudok, jelzek.

Frissíthetjük ezzel a már kirakott közleményt? – kérdeztük 17:27-kor.

17:33-kor a válasz:

Igen.

Visznek!


Itt a közleményem:


Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim!


A Fővárosi Ítélőtábla Lassó Gábor, Fatalin Judit és Újvári Ákos összetételű tanácsa elvitetett a börtönbe, hogy legyek csak újra előzetes letartóztatásban.

Sokan szeretnék beírni a nevüket a történelem lapjaira, ők így.
A lényeg, hogy nem adom fel, próbálom majd bent az egészségemet és erőlétemet is fenntartani, ahogy lehet. Nem leszek öngyilkos sem soha.
Szóval akármit is hazudnának esetleg rólam, hogy ez vagy az történt velem bent, ezeket tartsátok szem előtt, és csak nekem vagy hozzátartozómnak higgyetek el bármit is.

Mindenkinél szigorítanak

“A Budaházy-ügy vádlottjainál szigorították a kényszerintézkedést, Gyurit most vitték be! A házi őrizeteseket beviszik, a lakhelyelhagyásisok házi őrizetet kapnak, akik szabadlábon lehettek, lakhelyelhagyásit kapnak” – írja egy másik érintett hozzátartozója.


Források: Kuruc, Facebook