Az osztrák Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy a szexuális abúzust elkövető nem bűnös, mivel a felnőtt férfi nem ismerte fel, hogy a kisfiú nem akarja, hogy megerőszakolják.

MEGERŐSZAKOLTA, MAJD VISSZAMENT FÜRDENI

Amir A. húszéves iraki bevándorló év elején látogatta meg Bécs külvárosának egyik fürdőjét az integrációt elmélyíteni vágyó program keretében. Valószínűleg már előzőleg kiszúrta magának a 10 éves fiút, mert követni kezdte őt, amikor az zuhanyozni indult.

Belökte egy WC-fülkébe, szexuálisan bántalmazta és megerőszakolta. Majd, mint, aki jól végezte dolgát visszament a medencéhez és az ugródeszkáról „csobbangatott”,

így találták meg a rendőrök, ugyanis az áldozat értesítette a mentőket.

A gyermek súlyos anális sérüléseket szenvedett, emiatt kórházi kezelésre szorult, nem beszélve a lelki megrázkódtatásról, amit átélt, és ami egy életen át kísérheti.

Az elkövető bevallotta tettét a hatóságoknak, de arra hivatkozott, hogy

„szexuális vészhelyzet” volt, mert felesége Irakban maradt, és így „már négy hónapja nem szexelt”.

Annak rendje, s módja szerint a bíróság kiskorú ellen elkövetett súlyos szexuális támadás és erőszak miatt hat év börtönre ítélte az iraki férfit.

FELMENTIK, MERT LEHET, HOGY A KISFIÚ NEM TILTAKOZOTT SZÁMÁRA FELISMERHETŐEN

Ám nemrég meglepő és bizarr fordulat állt be az ügyben. A legfelsőbb bíróság ugyanis felülbírálta az eddigi döntést elfogadva a vádlott ügyvédjének azon érvelését, hogy (és itt tessék nagyon figyelni!)

az első fokú bíróság nem bizonyosodott meg arról, hogy a támadó felismerte-e, hogy a gyermek nemet mond a szexuális erőszakra.

A legfelsőbb bíróság elnöke, Thomas Philipp szerint, míg a kiskorú elleni szexuális zaklatás vádja megáll, az erőszakra nincs elég bizonyíték. Hozzátette: hogy sokkal inkább arra kellett volna koncentrálni, hogy az áldozat beleegyezett-e a szexuális aktusba, vagy az akarata ellenére történt.

Egy tízéves gyerekről beszélünk!

A legfelsőbb bíróság tehát megsemmisítette az eredeti ítéletet, és új végrehajtási eljárást rendelt el. Tehát az iraki férfi várhatóan előzetesben marad, amíg a regionális bíróság újra nem tárgyalja a nemi erőszak ügyét.

A POFÁTLANSÁGON FELHÁBORODOTT CSALÁD

A bíróság korábban 4700 eurós kártérítést ítélt meg a fiúnak a fizikai sérülések és a mély depresszió ellensúlyozásaként.

Akkor most hogy is van ez? A bíróság szerint nem bizonyított, hogy a fiút megerőszakolták, sőt lehet, hogy beleegyezett, vagy legalábbis a támadó nem tudta értelmezni a tiltakozást,

mindeközben a gyermek súlyos fizikai és lelki sérüléseket szenvedett, amiért kártérítést kapott.

A gyermek szerb származású édesanyja azt mondta, hogy forrt a vére, amikor azt hallotta az elkövetőtől, hogy „szexuális vészhelyzet” volt. Hozzátette, hogy ő mindig azt tanította gyermekeinek, hogy ugyanolyan vendégszeretettel bánjanak a migránsokkal, mint, amilyet ők kaptak, amikor a polgárháborús Jugoszláviából menekültek. De ezek után le fogja őket beszélni erről.
Magyar Idők