A nagyfai befogadóállomás megszüntetését kezdeményezi az algyői önkormányzat. Egyre több a környéken ugyanis a betolakodó, a lányokat már inzultálják.

A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat – közölte Molnár Áron független polgármester hétfőn a Tisza-parti községben. A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt másfél, két hétben jelentősen megnövekedett a településen megjelenő migránsok száma. Elsősorban az üzletekbe, a dohányboltba érkeznek a községbe a Tisza túlpartján található táborból.

  
Tavaly is szabadon lófrálhattak az országban a “menekülő nők és gyerekek”
A polgármester két olyan esetről is beszámolt, hogy fiatal férfiak a buszon “lányokat inzultáltak nonverbálisan”. Molnár Áron közölte, írásbeli kérdéssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, mert a legkomolyabb gondot az információhiány jelenti. Nem tudják, mennyien tartózkodnak a táborban, de informálisan úgy értesültek, hogy háromszázan is lehetnek.
A politikus szerint a táborban nincs rendőri jelenlét, biztonsági őrök tartják fenn a rendet. A környékbeli – főként tanyákon lakó – harminc-negyven család biztonságát ez nem tudja szavatolni – mondta, hozzátéve, hogy a településen élők szeretnék, ha a községben is növekedne a rendőri jelenlét.

A polgármester bejelentette, kedden rendkívüli ülést tart a község képviselő-testülete, ezen kezdeményezi, hogy csatlakozzanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének egy lakossági fórumon elhangzott felvetéséhez, hogy az érintett települések – Algyő mellett Hódmezővásárhely és Maroslele – együtt kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését.
(MTI-Kuruc.info)