15 éves fiút fejezett le a Barbár Állam, amiért popzenét hallgatott
Halálra ítélt, majd kivégzett az Iszlám Állam rendkívüli bírósága egy 15 éves moszuli fiút. A “bűne” az volt, hogy popzenét hallgatott.

  
Dzsihadista harcosok hurcoltak el apja üzletéből egy 15 éves fiút Moszul egyik piacánál – írta az ARA News szíriai független hírügynökség.

A fiatalnál egy CD-lejátszó volt, amin nyugati zenéket hallgatott. Szülei legközelebb akkor látták gyermeküket, mikor a dzsihadisták visszaszállították nekik a fiú holttestét.
Hatalmas felháborodás övezte a kivégzést, a helyi lakosok szerint az tény, hogy az istenkáromlásért és homoszexualitásért halál jár, de a saríabíróság sosem tiltotta be a popzene iránti rajongást.
Az Iszlám Állam két éve közleményben tiltotta meg a zenehallgatást és a dalolást “kalifátusuk” területén: bulikban, autókban, boltokban is tilos zenét hallgatni, sőt, még az éneklő emberek képét sem szabad kirakni a boltok ablakaiba.
Az Iszlám Állam szerint a muzulmánok zenehallgatás közben könnyen elfeledkezhetnek Allahról és a Koránról, a szöveg és a melódia pedig olyan érzéseket kelthet bennük, amelyek “örök sebet ejthetnek a szívükön”.
(Híradó – ARA News nyomán)