Vörös festékkel öntötték le, és ismét megkísérelték szétverni a Csúcs-hegyen található katonasírt, melynek immár páncéltáblája van, így ellenállt az ütéseknek, pusztán a rögzítő betonból tört ki egy kis darab – írja közleményében a Kitörés Emléktúra az Óbudai Jobbikkal szervező csapata és Novák Előd, a Jobbik alelnöke. Alább a folytatás.
  
A kommunista megszállókkal szemben hősi halált halt, honvédő katona sírján pusztán egy kereszt és egy minden jelképet nélkülöző emléktábla található ezzel a szöveggel: „Itt nyugszik egy hős magyar katona, aki 1945. február 11-én, a budai várból való kitörés közben életét vesztette. Emlékét büszkén őrizzük és nem feledjük! Óbudai Jobbik, 2011.”
  
Korábban ezen a síron márványtábla volt található, amelyet magyarellenes vandálok a sír keresztjével vertek szét. Akkor feljelentést tett a Jobbik, de a nyomozás eredménytelenül zárult. Jelentős anyagi ráfordítással páncél vastagságú, rozsdamentes acéltábla került a sírhelyre, amely azóta jól ellenáll az ártó kezeknek.
  
Idén február 7-én tartotta a Jobbik az 1945-ös kitörésre megemlékező túráját. Ennek résztvevőiként a Csúcs-hegyi honvédsír emléktábláját nagy kövekkel elfedve találtuk meg, de gyorsan rendbe raktuk. A mostani, immár harmadik kegyeleti támadás nyomait ismét eltüntettük.

  

A Jobbik bízik benne, hogy a Honvédelmi Minisztériumban lesz annyi bátorság, hogy végre legalább elítéli a magyar katonasír elleni támadást, ha már állami megemlékezés sajnos továbbra sincs a kitörésről, sőt még egy hivatalos koszorút sem kaphatnak a hősi halált antikommunista honvédjeink. Az ő áldozatvállalásuknak köszönheti Európa, hogy a szovjetek nem tudtak nyugatabbra nagyobb területeket is megszállni, hiszen a Sztálin által menetben elfoglalni tervezett fővárosunk ostroma több mint száz napig tartott, ebből 53 nap teljes körbekerítettségben.

Kuruc.info