-Képes beszámoló-Újra Becsületnapi megemlékezés a Várban! Anticsürhe lányos hisztijével

Becsület Napja a Várban. Újra. A Pax Hungarica, az MNA és a Hungária Skins rendezésében, a Kitörés túra előtt emlékeztünk együtt a Kapisztrán téren. Méltóságteljes rendezvény, rend, fegyelem. Senki nem volt, aki a kérés ellenére rágyújtott vagy mobiltelefonált volna. Se vita, se hangos szó az egyet nem értő, időnként vitázó szervezetek között. Egyetlen jele sem az egyet nem értéseknek. Mert ez ott és akkor nem erről szólt.A tér végében, a Bécsi Kapu előtt pedig nagyjából 70 fős antifa csürhe. Folyamatos óbégatás, persze szigorúan csak a dupla kordon és a rendőr sorfal mögött voltak rettentően bátrak és hangosak. Skandálás, még a Himnuszt és a Szózatot sem tiszteletben tartva. Kannásboros hangon danolt a bagázs, próbálva megzavarni a rendezvényt. Csak valahogy nem ment. A tér másik felén mindenki csak mosolygott szánakozón ezen a csipetcsapaton. Vita és egyet nem értés is csak náluk volt. Mert ők annyira nagyon meg akarták mondani, hogy még Vajnai Attilát is kitiltották maguk közül a Che Guevarás zászlójával. Hogy Vajnai vagy Che szellemisége volt számukra kevéssé vagy túlzottan balos, nem tudni. A lényeg, hogy lányosan sipítottak két kört, és a balcelebet szépen hazazavarták. Aztán az Ébredj magyar! sorait már értelmezni nem tudván megunták maguk is a túl közelről hallgatott saját óbégatást, és szépen hazamentek. Vagy szimplán csak elfogyott a kannásbor.

1945 február 11-én, mintegy 19 ezer többségében német katona, valamint magyar katonák, nyilasok, csendőrök, illetve civilek kíséreltek meg kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból, a német arcvonalak felé. Kevesebben, mint 800-an érték el a céljukat, a többiek többsége a szovjet fegyverek áldozatává vált.

A méltóságteljes megemlékezés képekben

   

    
    
    
    
    
    
 

   
    
    
    
    
   

   
   

amieuropank.com

-Képes beszámoló-Újra Becsületnapi megemlékezés a Várban! Anticsürhe lányos hisztijével” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A Kapisztrán szobor röviden:A mészkő talapzaton álló (építész Foerk Ernő) 3 méteres bronzszobor Damkó József munkája. Kapisztránt szerzetesi ruhában ábrázolja, amint jobbjában apostoli keresztes zászlóval rohamra lelkesíti a küzdőket. Lábainál egy bástyára kúszó magyar kürtös s egy elesett török látható. Damkó a főalakot Lendvay István hírlapíróról mintázta. A felirat fohász: Nándor kőfalain megtörted a végveszedelmet / Szent vezetőnk győzd meg mostani elleneink. Kapisztrán 1921-ben a Magyar Királyi Honvédség védőszentje lett. A szobor a nemzeti oldal győzelmét jelképezi a Tanácsköztársaság fölött.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s