Kiszivárgott a kieli rendőri vezetés egy októberi parancsa, amely törvényen kívüli állapotot hozott létre a bűnöző migránsok számára.
Több nyugat-európai ország rendőrségével kapcsolatban érkeztek már elképesztő hírek arról, hogy milyen utasítások alapján tudnak fellépni a bűncselekményt elkövető migránsokkal szemben. Az igazi rendőrségi botrány azonban még csak most robbant ki, méghozzá Németországban. A Bild Zeitung hozzájutott egy belső dokumentumhoz, amelyben 2015 októberében Kiel városának rendőrségi vezetői utasították a rendőröket, hogy miként járjanak el. Az utasítás ismeretében már semmin sem lehet csodálkozni, a kölni és a hozzá hasonló garázdaságok, lopások, zaklatások és szexuális erőszak bekövetkeztén sem.

A SVÉD RENDŐRSÉG IS MIGRÁNSIMÁDÓ

Svédországban előbb az derült ki, hogy a rendőrség nem készíthet személyleírást migráns bűnelkövető esetében, mert esetlegesen rasszizmus vádjával lehet illetni a hatóságot. Ezt később megfejelték azzal az utasítással, hogy migráns bűnelkövetők esetében 291-es kóddal kell ellátni az aktát, ami azt jelenti, hogy a média nem szerezhet róla tudomást.

A parancs egyértelműen kimondja, hogy lopás, vagy rongálás esetén erősen korlátozza a bűncselekmény elkövetőinek üldözését, amennyiben – és ez a lényeg – az elkövetők migránsok.

Még a liberális Bild is találóan állapítja meg, hogy ezzel gyakorlatilag felfüggesztették a jogállamot. Igen, valóban, de nem a túlkapások irányába, hanem éppenséggel a bűnüldözés korlátozásának céljával.

A rendőrség tehát, írja a Bild, nem is kezd bele a gyanúsítottak beazonosításába, amennyiben 12 órán belül erre nincs esélyük. A hivatalos indoklás szerint a magas költségek miatt.

A „kieli szabályokat” nagy valószínűséggel egész Schleswig-Holstein szövetségi államban alkalmazzák, és a Bild bizonytalanságának adott hangot, hogy változik-e bármi is annak nyomán, hogy a szerkesztőség megkereste kérdéseivel a hatóságot. A rendőrség azzal érvelt, hogy december 23-án egy újabb körlevél ment ki és az már elavulttá tette a korábbi utasításokat. A Bild azonban azt állítja, hogy látták a második körlevelet is, abban azonban nem térnek ki az elsőben említett kisebb bűncselekményekre. A cikk kiemeli azt is, hogy napokkal ezelőtt derült ki: Schleswig-Holstein rendőrségének teendője az illegális határátlépőkkel szemben vagy nincs meghatározva, vagy erősen korlátozott.

magyaridok.hu