17:17 –Migráns ölt meg egy nőt Svédországban, akiről eddig azt lehet tudni, hogy egy menekült központban dolgozott!

Követjük és frissítjük az eseményeket.

 

Frissítés1:

14-17 éves ártatlan migránsgyerekek otthonában történt. A nőt hátbaszúrta az egyik “fiatal”, kórházba szállítása után halt bele sérülésébe.

Az M1 beszámolója az eseményrő

 

Frissítés2:

Mölndalban leszúrt egy fiatalkorú menekült egy 22 éves nőt, aki a menekültszálláson dolgozott mert a nő nem adott neki pénzt (ez teljesen normális indok mostanában Európában, majd lesz ebből még szegény bevándorló, miért nem adtak neki, hiszen kért szépen- szerk.). A nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de a kórházban belehalt a sérülésekbe.

Egy férfit letartóztattak és hat másikat kihallgattak, de a gyanúsítottakkal nem tud kommunikálni a svéd hatóság.
A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egyelőre nyelvi problémák miatt nem sikerült sok mindent megtudni.

Frissít3:

Letartóztattak hétfőn egy fiatalkorú menedékkérőt Svédországban, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megölt egy dolgozót a délnyugat-svédországi Mölndalban egy fiatalkorúakat – köztük a tettest is – befogadó szálláson.


Christer Fuxborg svéd rendőrségi szóvivő az ügy kapcsán arról számolt be, hogy ketten fogták le a gyanúsítottat a hatóságok helyszínre érkeztéig. Az áldozat egy 22 éves nő volt, aki a szálláson dolgozott, és később a kórházban belehalt sérüléseibe.


A rendőrségi szóvivő szerint erőszakos dulakodás nyomaira leltek a szálláson, amely közel egy tucat 14 és 18 év közötti “menekültnek” és más fiatalkorúaknak biztosít lakhatást Göteborg mellett.


Fuxborg nem közölt további részleteket az elkövető kilétéről és állampolgárságáról a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.


A gyanúsított fiatalkorút gyilkosság vádjával tartóztatták le.


A késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.


“Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le. Nem ez volt a helyzet hat hónappal ezelőtt, és ez azt jelenti, hogy nem leszünk képesek hatékony választ adni más területeken” – mondta Eliasson a svéd TT hírügynökségnek.


Más európai országhoz képest az utóbbi években Svédország fogadta be a legtöbb hódítót a lakosság számához képest. A mintegy 10 millió lakosú skandináv állam 2015-ben több mint 160 ezer menedékkérőt fogadott be.


(MTI nyomán kuruc.info)

amieuropank.com