Bielefeld – A rendőrség rockereket, huligánokat és kidobókat kerített be a Jahnplatz-on. Pirotechnikát, kábítószert és kést foglaltak le
Az óvárosi gyalogos zónában a rendőrség szombatról vasárnapra virradóra egy 68 tagú gyalogos csoportot kerített be nagy erőkkel. Összesen vasárnap reggelig 6 embert tartóztattak le. 
Szombaton már a kora esti órákban nagy erőkkel volt jelen a rendőrség a Boulevardon, valamint a pályaudvar egész környékén. A bevezetőutcákban is álltak tisztek, akiket egy münsteri századból vezényeltek le, némelyek géppisztollyal felszerelve, és minden áthaladó autó utasait ellenőrizték. 

  
Éjfél körül hirtelen több rendőrautó hagyta el a Boulevard-t, és a kék fényt bekapcsolva a Jahnplatz fele vették az irányt. Rövid időn belül lezárták a Niederstrasse-t a Ritterstr. és a Jahnplatz között.

  
A cél a pályaudvari Boulevard volt

Egy 68 fős, rockerekből, kidobókból és huligánokból álló csoportot kerített be a rendőrség. A Rockcafé-tól, ahol találkoztak, akartak továbbmenni a gyalog a Boulevard irányába. Mivel a rendőrségnek már napközben tudomására jutott, hogy rockerek, kidobók és huligánok szerveznek találkozót az óvárosban, így megfelelően fel voltak erre készülve. Minden személyt igazoltattak és átvizsgáltak. Egyrészük a múltbeli büntetőügyeik miatt ismerős volt a rendőrök számára. 

  
Az átvizsgálás során találtak 7 rohamsisakot, 2 szájmaszkot, 3 ütőkesztyűt és kábítószert, ezeket a rendőrség lefoglalta. Ezenkívül a gyalogos zóna közelében több pirotechnikai eszközt is találtak, görögtüzet, petárdákat, valamint 2 rohamsisakot és egy kést. 

  
A rendőrség a csoport fellépését nem bejelentett gyülekezésnek minősítette, egy személyt vezetőként azonosítottak, ellene büntető feljelentést tettek. Minden személy másnap reggelig tartózkodási tilalmat kapott a belváros valamint a pályaudvar területére. 

Szelíd Szilárd-amieuropank.com

Forrás:

nw.de