A Lovasíjász kiütötte Saul fiát a moziban

S akkor egy “kis” NEMZETI

(azért is nagybetűvel) 

büszkeség – A Lovasíjász és a Saul fia, magyar filmek helyfoglalása az Uránia Nemzeti Filmszínház, 450 főt befogadó Dísztermében: 

444 : 263 a Lovasíjász javára! Gratulálunk! 
  

Miért lényeges? Mert a Lovasíjász című, Kaszás Géza rendezte és Kassai Lajosról szóló film, közel sem kapott akkora reklámot, mint a Saul fia például. Mert a Lovasíjász nem lett “kötelezően” beharangozva. Mert nem kapott Kaszás Géza filmje 300milliós állami támogatást. Mert “valami oknál” fogva a Lovasíjászt nem főműsoridőben vetítették. Ja… és egy “apróság” végül: mert a Lovasíjász tán mégis magyar, nemzeti film. 6 és 187 szabad hely között mégis van valami különbség. Valami érdemi. Meg hazai. Oszt ennyi. Gratulálunk Kaszás Gézának és Kassai Lajosnak. Igazán. Szívből! (y) 😉 🙂
A kép forrása: Novák Előd, Jobbikos parlamenti képviselő facebook oldala

A Lovasíjász kiütötte Saul fiát a moziban” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Miért nem lehet mindkettőnek örülni? Egyébiránt: A Saul fia 2015 júniusa óta megy a mozikban, míg a Lovasíjászt most mutatták be. Szóval nézzük majd meg egy fél év múlva kíváncsi lesz-e még valaki a Lovasíjászra!

  Kedvelés

 2. Fantasztikus. Mozibamenésben már félelmetesek vagyunk. A határtól 5km-re viszont behúzzuk a nyakunkat, ott már az oláh és a tót az úr. Úgy örülnék ha egyszer pofázás, önimádat meg siránkozás helyett végre seggberúgnánk valakit akit kell.

  Kedvelés

 3. Üdv mindegy kinek!

  Nem tudom felfogni ezt a primitívséget,hogy tudniillik egy MAGYAR holokauszt filmet tudatosan(Antiszemitizmusból? Igénytelenség miatt?) elkezdi a társadalom egy része bojkottálni….
  Idáig sülyedt a társadalomnak egy ekkora része?
  Ahelyett,hogy örülnénk Együtt Mi Magyarok!!
  Egy 100%-ig Magyar film gyakorlatilag megnyer minden elképzelhető díjat és a Magyar szakemberek munkáját dícsérik szerte a világban!
  Ja,hogy mégsem Magyar.. Aha..
  Akkor tessék mondani mégis milyen illetőségű vagy ország filmje fogja megkapni az Oscart hamarosan? Melyik ország neve lesz a szobrocska lábazatára vésve? Melyik ország neve van rágravírozva a Golden Globe legjobb külföldi filmjének járó díjra??
  Ünneplik a Magyar filmipart! Forint milliárdokat költenek el nálunk évente a külföldi filmesek, amiből nagyon sokan élnek idehaza! A Saul fiát elkészítő szakember gárda miatt(is) jönni fognak!
  Ez nagyszerű!
  Nem azért de hányingerem van a hazánkban uralkodó szellemi toprongytól..
  Ha valaki úgy dönt,hogy nem néz horror filmeket az rendben van.
  Viszont ha valaki szimplán azért bojkottál egy hazai sikerfilmet mert ő maga antiszemita, vagy mert a társaságában ezt hallja és nincs ennél több sütnivalója, na az tragikus…
  Én korábban is és ezután is a Magyar filmek kedvelője, nézője/támogatója maradok.
  Hajrá Lovasíjász! Hajrá Saul fia! Hajrá Magyar film!

  Kedvelés

  • Te miről beszélsz hülye! Mit bojkottáltak? Egyszerűen már mindenhonnan kijött belőlünk a zsidó fájdalom minden szinten de szerintem soha nem is érdekelt minket, lévén Magyarok vagyunk! Nekem van hányingerem az ilyenektől mint te! Azt se tudod merre van arccal előre!!!!!!

   Kedvelik 1 személy

  • mitől magyar?attól hogy magyar állampolgárok csinálták?sem rendezője sem a főszereplője nem magyar nemzetiségű.
   mikor csinálnak már az elhallgatott történelmünkről filmet? csak egy példa a pozsonyi csata.Amerikában a katonai akadémián tananyag!

   Kedvelés

   • Egyetértek. És érthetetlen hogy még mindig a holokausztról kell filmet készíteni, nehogy ükunokáink elfe-lejtsék mit tettek a hittestvérek a szegény testvéreikkel.? Szívesen néznék filmet az igaz magyar történelemről, de erre kérdés lesz e támogatás és hatalmas reklám. Mert a Saulra volt, még a csapból is azt folyt.

    Kedvelés

   • Szia. Teljesen igazat adok neked. Hosszú évek óta hiányolom a magyar film gyártásból az igényesen készített történelmi műveket, valami igazán nagy lélegzet vételűt ami nekünk rollunk szól. Annyira szeretném ha valaki Hunyadi Mátyásról készítene egy igazán nagy filmet Hasonlót az Egri csillagokhoz. Könyvet, regényt írtak sokat nagyon sok remek írás született a Hunyadi családról, Mátyás életéről, de egy igazi jó mozi filmet senkinek nem jutott eszébe alkotni. Sajnálom, hogy a zsidó kérdés el vitte a beszélgetés fonalát A lovasíjászról. Sajnos még nem láttam de mivel választhatok mindenképpen A lovasíjász nézem meg. A másik egyáltalán nem érdekel. Minden esetre gratulálok a filmek alkotóinak, és örülök a sikereiknek.

    Kedvelés

  • Azt hiszem kedves Horváth Péter teljesen igaza van.Azért megjegyezném részben megértem miből fakad az ön által említett “bojkott”,hiszen annyi film témát lehet találni a magyar történelemben,hogy a regényeinket ne is említsem.Azt hiszem ennek a hiánya váltja ki sok emberben a rossz érzést.

   Kedvelés

   • “Miért pont ide álmodták meg cion földjét,
    Már népem húsa kell hisz véresre szopták tőgyét.
    Náci vagyok rasszista meg antiszemita,
    Mégis egy zsidó és egy cigány közt csücsülök a wantedba;
    Tegnap fegyházban reppeltem oláh szorította kezem,
    És a szemében láttam Istenem többé nem vétkezem!
    A nyelvünk élve temetjük és történelmünk mellé,
    Szerinted Jézus Krisztus vajon csak mondaná vagy tenné?
    Leteszteltek minket mennyire mély az álom
    Hisz a legtöbb alvajáró itt van kerek e világon.
    A szólás szabadsága már régen gyomorrákos,
    Mint a mátrixban, csak akkumulátor minden város.
    A gazdatestet táplálva önmagunk felemésztve,
    Talán csak e dal marad sok ezer menedéke.
    Nabukodonozor vétel itt az utolsó túlélők!
    Ha látod lefelé megy akkor miért járod a lépcsőt?
    Ha nekem nem hiszel miért nem hiszel a lányodnak,
    Akik a barátnőivel már amire lehet rászoktak.
    A Heti Hetes óta vigyorog a gyűlölet a képen,
    Én csak bambulok és közben nagyanyám felidézem.
    Deli legény vagy Ferikém, Isten vigyáz rád meglátod,
    Semmi másod nincsen csak a hited és a családod;
    Ezt jegyezd meg adj puszit és meglátod majd egyszer,
    Hogy akit szíve vezérel az a magyar ember!!

    Fanka

    Kedvelés

  • Ha jól értem te azt mondod minden Magyar állampolgár egyben Magyar nemzetiségű is és a szíve is Magyar. Persze ez azt is kell jelentse az Erdélyi Magyar nem Magyar hanem Román a Délvidéki Magyar nem Magyar hanem Szerb a Felvidéki Magyar nem Magyar hanem Szlovák stb…… Most már érzed mit írtál ?

   Kedvelés

  • Egy magyar, az két világnézet…
   Két magyar, az két halálos ellenség…
   Három magyar. Ilyen nincs, mert abból az egyik cigány, a másik sváb, a harmadik meg zsidó…

   Kedvelés

  • Csak ami magyar. Nem érdekel az agymosottak véleménye.Az álláspontomat nem engedem ráolvasással mással formáztatni. Különben is az amit agyoreklámoznak az mindig az ellenkezö hatást váltotta ki bennem.

   Kedvelés

 4. Nem ugyanazon a fórumon lett elbírálva mindkét film , igy tehát az alma es a körte esete all fennt itt is !
  Üdvözlettel !
  Keresztes Laszlo

  Kedvelés

 5. Éljen mindkét film. Gratulálok mindekettő sikerének.
  (amúgy ezek csak számok, lehet, hogy csak eladták a jegyeket, lefoglalták a sajtónak, kevesebbszer játsszák, stb)

  Kedvelés

 6. A nézők igényei: Saul fia (több mint 100.000 néző világszerte), Lovasíjász (2743 néző). 😀 A cikk is, a kép is hazugság, ferdítés – a bigott agymosottság netovábbja. De legalább tudok ma is valamin nevetni. 😀

  Kedvelés

 7. Mi magyarok aztán semminek sem tudunk örülni. Csak irigykedni a másikra. Eddig is voltak jó magyar filmek amiket szerettünk és nem lettek világ hírüek . És akkor mi van?

  Kedvelés

 8. Nagyon Unom a holokausztról szóló filmeket ! Igen volt de miért csak a zsidókról emlékezünk ?A háború összes áldozatáról miért nem ? A malenkij robotra elhurcoltakról ? A donni megfagyottakról ? A japánok rémtetteiről a fogolytáborokban ? A német menekültekről akiket németségük miatt náciztak az északi országokban ? A partizánok rémségeiről a délvidéken ? soroljam még ? Ja ezek mögött nincs reklám pénz ! Ezek az emberek nem kaptak központi kártérítést a mai napig ! Csak a családok emlékezetében élnek…. ha van megmaradt család…! Erre soha nem lesz pénz … mert a pénz az Úr ! Az meg a bankárok kezében van….

  Kedvelés

 9. Ha igazán jó magyar filmet akartok látni, feltétlenül nézzétek meg az “Anyám és más futóbolondok a családból” filmet! (Megérdemelné akár az Arany Pálmát, akár az Oscart, akár a Golden Globe-ot, de egyiket sem fogja megkapni, mert a magyarokon és néhány kelet-középeurópain kívül nem érti meg senki.)

  Kedvelés

 10. Egyetértek Ed! Csak egy adat hozzá! A második világháború áldozatainak számát 50 – 60 millió emberre becsülik. A mai hivatalos sajtó állandóan 6 millió zsidó áldozatról beszél. Persze vannak olyan források, hogy “csak” 1-1,5 millió volt de azt, hogy valójában mennyi volt senki nem tudja bizonyítani. Félreértés ne essék ez is rengeteg ember, de az mégiscsak vérlázító, hogy még ha az első adatot is vesszük figyelembe akkor ez a 10%-át teszi ki az összes halottnak. A maradék 90%-kal mi van. Néha halljuk hogy meg-meg emlékeznek róluk. Bezzeg a holokauszt siránkozás minden héten napról napra egyfolytában megy. Nem telik el szinte úgy nap, hogy a hivatalos hírekben ne hallanék valami zsidókat vagy a holokausztot megemlítő hírt. Hát ki a tökömet érdekelnek ők és a bánatuk a háború után 70 évvel, mi közünk nekünk ehhez? Én még egyetlen egy zsidót sem öltem de még csak meg sem ütöttem és még csak a picsába sem küldtem el senkit azért, mert esetleg zsidó. És gondolom ezzel szinte mindannyian így vagyunk. Ezek meg egyfolytában azt hangoztatják, hogy mennyire rettegnek Magyarországon és hogy itt állandó félelemben élnek: Arról nem is beszélve, hogy sokan közülük pocskondiáznak minket. Mi meg istenítünk néhányat ezek közül. Vegyük pl. kertész urat aki abból a Németországból mocskolja folyamatosan a magyarságot ahol a fajtájának a kiirtását elrendelték. Mi meg nyaljuk a seggét. Röhej! És mi a helyzet a holokauszt tagadásának a bűncselekménnyé való nyilvánításáról. Ez a liberális szabad vélemény nyilvánítás??? BÁRMIT LEHET TAGADNI A VILÁGON CSAK EZT NEM??? Hát ez meg mi??? Vajon miért, lehet ez? Azon kezd az ember gondolkodni, hogy ha túl sokan foglalkoznak vele még kiderül, hogy tényleg kamu, tehát tűzzel-vassal meg kell tiltani, hogy elhangozzon néhány ellen vélemény.
  Úgyhogy kedves Horváth Péter és akik hozzád hasonlóan gondolkodnak ne haragudjatok ránk, ha nem tudunk olyan felhőtlenül örülni ennek a nagy “magyar” sikernek mint Ti. És ne haragudjatok azért se mert én a felsorolt díjakat semmibe veszem. Én úgy látom, hogy csak egymás között adogatják ezeket előre megírt forgatókönyv szerint. Százával, ezrével vannak igazán jó filmek a világban, ugyan már ki hiszi el hogy mindig mindegyiket megnézik és elfogulatlanul a legjobbat választják ki. Na Neee!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s