Elrettentő ítéletet hozott a bíróság a szeptemberi románok elleni meccsen rendőrre támadó szurkoló ügyében. Sikerült példát statuálni egy honfitársunkon, de a röszkei terrortámadás ügyében még nem sikerült ilyen szigorú ítéletet hozniuk. De említhetjük a pécsi gyilkosságot, ahol 7 év(!!!) fiatalkorúak börtönére ítélték a tettest, illetve a harmadrendű vádlott próbára bocsátását is… Egy emberéletért…  
“Ugyan az 5-10 méteres távolságból dobott, illetve rúgott műanyag poharak a rendőröket nem találták el, de a bíróság álláspontja szerint a többi elkövető üvegdobálásához csatlakozó, lendületes dobó, illetve rúgó mozdulat fenyegető hatású volt.”
Ezért három év letöltendő…

  
A Pesti Központi Kerületi Bíróság társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki tavaly szeptember 4-én, a Magyarország-Románia meccsen rátámadt a rendőrökre.

Az ítéletben elrendelték a vele szemben korábban kiszabott 1 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását, valamint 4 évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett sportrendezvények látogatásától.
A férfi Magyarország – Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után csatlakozott egy 10-15 fős csoporthoz, amelynek tagjai üvegekkel és egy szemeteskukával dobálták a rendőröket. A vádlott a csoport tagjait biztatta, a rendőröket provokálta és fenyegette. A rendőrök felé dobott egy műanyag poharat, majd nagy lendülettel feléjük rúgott egy másik műanyag poharat.


Ugyan az 5-10 méteres távolságból dobott, illetve rúgott műanyag poharak a rendőröket nem találták el, de a bíróság álláspontja szerint a többi elkövető üvegdobálásához csatlakozó, lendületes dobó, illetve rúgó mozdulat fenyegető hatású volt.
A bíróság a lefoglalt kamerafelvétel alapján megállapította, hogy a vádlott ugyan maszkot viselt, de készült róla olyan maszk nélküli felvétel is, amelyen a ruházata alapján egyértelműen azonosítható volt.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.

A vádlott házi őrizetét az elsőfokú bíróság jogerősen megszüntette és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

(HunMob)