Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín miatt toporzékolnak a liberálisok Svájcban  
Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín-kapszulákkal szolgáltak fel kávét éttermekben a hét első napjaiban Svájc német ajkú részén.
A világháborús vezetők feltűnése a tejszínkapszulákon “botrányt” okozott a zsidó vendégek körében, ezért a forgalmazó Migros áruházlánc szerdán elnézést kért a “megbocsáthatatlan hibáért”, visszavonta a terméket és megszakított minden kapcsolatot a szállítóval.
A “botrányos” kávétejszínt a Migros egyik leányvállalata, az Elsa forgalmazta, abból a szupermarketek polcaira nem került.
A Migros szóvivője azt mondta az sda svájci hírügynökségnek, hogy a kifogásolt csomagolású kávétejszínt komolyabb ellenőrzés nélkül vették át, annak “soha nem lett volna szabad forgalomba kerülnie”. A gyártó, a Karo-Versand GmbH azzal védekezik, hogy a vezérek képmása egy gyűjtők számára már két éve elérhető, szivarmárkákról szóló képsorozat részeként, a szivargyűrű dekorációjaként került a tejszínes dobozkák fedőfóliájára.
Peter Wälchli cégfőnök értetlenkedésének adott hangot a “médiafelhajtás” miatt. Szerinte igaz ugyan, hogy Hitler és Mussolini alatt “borzalmas dolgok történtek”, de azok is a történelem részét képezik, másfelől napjainkban is történnek borzalmak, Szíriában például embereket fejeznek le. A nagy svájci konszern, a Migros elfogadhatatlannak nevezte ezt az érvelést és szerda délután bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszakít minden kapcsolatot a Karóval. Közben a szállító is bejelentette, hogy nem gyártanak többet a hitleres kávétejszínből.
Hitler és Mussolini képmása összesen 1200 kávétejszínes kapszulán tűnhetett fel svájci vendéglőkben. Egyesek gyűjtik a tejszínes kapszulák fedőfóliáját, ezért a gyártók gyakran változtatják a rajtuk lévő motívumokat. A két botrányos fedőfólia egy 55 darabos motívumsorozat részét képezte.
(MTI nyomán, Harcunk.info)