Álnemzeti multikulti – avagy pont ti ugattok s taxisokra?

Tudod, mit? Menjünk oda, és üljünk le közéjük a betonra. Ne a taxisok mellett, mert minek? Azért, hogy végre a külföldi cégek is pont ugyanannyi jogot és kötelezettséget kapjanak, mint a magyar vállalkozók. Azért, hogy egyenlő feltételek mellett, egészséges versenyhelyzetet teremtve majd mi eldönthessük, kivel akarunk utazni, ha tehetjük.

  
Azért, hogy a magyar vállalkozó boldogulhasson, tisztességgel, adót fizetve, ahogy neked és nekem is létezni kell. Azért, hogy végre megértse a sok trendi birka, ez itt a mi jogainkról és életünkről is szól. Mert ha ez így megy tovább, holnap itt kitör az anarchia. Szabadabb lesz még inkább a rablás, és a maradék kicsi magyart is feláldozzák az amerikai álom és a multikulti oltárán.
  
Van itt, kérem, ez a taxis blokád. Tart már vasárnap éjjel óta, szóval három és fél napja. Na, ennyi idő alatt mindenki tökéletes taxi-szakértő lett. A teljes ország, azaz a kicsit sem érintett vidékiek is pokolian meg tudják mondani, hogy mi is a helyzet a budapesti személyszállítások frontján.
A taxi, jelentem tisztelettel, kényelmi szolgáltatás. Azaz nem kötelező használni, nem kötelező szeretni, de utálni sem. Van, kell és kész. Elvileg az Uber is az lenne, ha lehetne. Ha a cég tevékenységi körei között szerepelne egyetlen egy aprócska, erre vonatkozó megjelölés is. De nincs. Ezen túl van még vele temérdek más probléma is. Mondjuk olyan apróságok, mint hogy az Uber sofőrök holland bankszámláról kapják meg a pénzüket, amiből bizonyos százalékot levon a cég költségekre. Ez még nem baj, más is dolgozik külföldi cégnek. Ám valami rejtélyes oknál fogva javasolják a sofőröknek a kéthavonkénti bankszámla cserét. Az Uber nem ragaszkodik ahhoz, hogy a sofőrjeik saját bankszámlára kérjék a fizetésüket. Lehet anyué, apué, ángyié. De nem adóelkerülés ez. Kicsit sem. Aztán amikor szerződnek, aláíratják a sofőrrel, hogy mindenért ő a felelős. Szóval, mivel a sofőr nem taxis, és nincs utasbiztosítása (sem), ha megsérülsz, oldd meg valahogy. Mindent! Vagy pereld ki akár fél lábbal is a gatyájából a sofőrt, mert az Uber nem fog kártalanítani. Amúgy ha regisztrálsz az Uberre, elfogadod az apró betűst, azaz hogy megadod minden bankszámla adatodat, ők figyelhetik a számládat, van-e rajta elég pénz, hogy nemes hátsódat kényelmesen egy Matiz vagy Suzuki hátsó ülésére helyezd. Ja és inkasszót tesznek rá, merthogy nincs bankkártya terminál az Uberben, se készpénzes forgalom. Csak azonnali inkasszóval tudják beszedni a pénzüket.

  
De amúgy mindez tök mindegy. Ami nekem böki a csőrömet, az az, hogy igazi, nemzeti elkötelezettségű emberek fröcsögnek habzó szájjal a szemét taxisokra. Olyan emberek, akik egyébként se taxival, se Uberrel nem járnak, mert nem engedhetik meg maguknak, így bele sem látnak a dolgokba. Olyan emberek, akik követelik a multik bezárását, az offshore cégek kitakarítását az országból. Akik kérik a magyar vállalkozások, vállalkozók támogatását. Na, ezek drukkolnak most az offshore Ubernek, amelynek nincs magyar tulajdonosa, és amelyik a létező legnagyobb offshore paradicsomban van bejegyezve. És amelyik kimondatlanul, pusztán az árak alacsonyan tartásával épp megölni készül magyar vállalkozásokat és vállalkozókat – akiket aztán vagy szeretünk, vagy utálunk, de csak hazaiak. 

  
Azt az Ubert éltetik, amelyik kimondatlanul, de adócsalásra buzdítja és ösztönzi a sofőrjeit. Sofőrjeit? Hm, inkább szerződött partnereit. Mert nekem Gézuka a három éves jogsijával, és a mamát teszkóba szállítós rutinjával pont nem sofőr. Csak némi vezetési gyakorlatra szert tevő Gézuka. Drukkolnak az Ubernek, mert mindenkinek van egy sztorija a szemét taxisokról. Lehet, hogy csak hallotta valakitől, akinek mesélte valaki, de az akkor is tuti, igazi sztori. És utálja, mert neki nincs pénze taxira, és utálni kell mindent, mindenkit, aki egy kicsit jobban él, és megteheti. Tehát taxival csak a burzsujok járnak!

  
Szóval a nemzeti érzelműek nagy része egy offshore multit támogat, amolyan dögölj bele, rohadt taxis alapon. Ha nekem nem futja rád, te már ne is legyél, és ne is egyél. Mert most ez a többségi vélemény, hát birkaként beállnak a sorba, bégetnek egyet. Főleg mióta a drogos Juhász ráült a sztorira, és belevitte a politikát. Na ja. Biztos nem szerencsés, de kérdezem én: egyetlen más politikus odament, és segített nekik? Adott tanácsot, hogy mit mondjanak, mit tegyenek a taxisok, hogy valóban egyenlő legyen a verseny? Volt olyan nemzeti érdekek mellett elkötelezett politikus, aki azt mondta volna, lépjünk fel az offshore multi ellen? És amúgy szerinted nagy részük egyáltalán tudta, ki is az a Juhász?
Merthogy itt a dolgok nem szólnak másról, mint egyenlő jogokról és egyenlő kötelezettségekről. Csak éppen divat utálni a taxist, és trendi szeretni az Ubert. Merthogy ma ez a divat. Apuci kicsi fia szombat éjjel Ubert hív a Deák téren. Apuci pénzén betépve nyomkodja az appot, a papától kapott ájfonon, és baromi büszke rá, ő milyen trendi. Apuci pénzéért übereli a többi srácot, és bele sem gondol, hogy ötven méteres körzetben találná bőven taxit. Olcsóbban, ugyanis a taxi fix áras, az Uber pedig csúcsban felszoroz. Nem kicsit, nagyon. Így lett szilveszterkor 1100 forint egy kilométer. De akkor is trendi volt az Uber.
Most pedig ez a trendi a sok trend-gyűlölő nemzeti számára is. Mert azt hallotta, a taxisok bunkók. Na ja, csak szólok, a taxit is emberek vezetik. Van bunkó taxis, és cuki taxis, szemét Uberes és rendes – ám cseppet megvezetett és naív – Uberes is. Ahogy van tahó rohammagyar és tisztességes, becsületes nemzeti érzelmű ember is. 
De azért, ha kérhetlek, ne véleményezz másokat. És ha be akarod záratni a Tescot, utálsz minden multit, megveted a multikultit, ágálsz az offshore cégek ellen, akkor vedd fel a listádra az Ubert is. Nem kell szeretni a taxist, de legalább fogd be a pofád, amíg nem érted, miről szól ez az egész. Butának lenni nem bűn, de a napraforgó igencsak kétszínű növény.
Tudod, mit? Menjünk oda, és üljünk le közéjük a betonra. Ne a taxisok mellett, mert minek? Azért, hogy végre a külföldi cégek is pont ugyanannyi jogot és kötelezettséget kapjanak, mint a magyar vállalkozók. Azért, hogy egyenlő feltételek mellett, egészséges versenyhelyzetet teremtve majd mi eldönthessük, kivel akarunk utazni, ha tehetjük. Azért, hogy a magyar vállalkozó boldogulhasson, tisztességgel, adót fizetve, ahogy neked és nekem is létezni kell. Azért, hogy végre megértse a sok trendi birka, ez itt a mi jogainkról és életünkről is szól. Mert ha ez így megy tovább, holnap itt kitör az anarchia. Szabadabb lesz még inkább a rablás, és a maradék kicsi magyart is feláldozzák az amerikai álom és a multikulti oltárán.

Varga Moncsi

És egy hozzászólás a Facebookon, elgondolkodtató:

  

Álnemzeti multikulti – avagy pont ti ugattok s taxisokra?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Elnézést! De Gézuka vagy akármelyik über sofőr aki pénzt keres az nem magyar? Teljesen mindegy, hogy külföldi vagy magyar cég foglalkoztatja ha itthon költi el a pénzét..
  nem akarok most sem überel sem taxis sztorikkal előrukkolni lenne mit mesélni… De a taxisnak azon kívül hogy kötelezettségei vannak és nagy rutinja nem akarok most sem überel sem taxis sztorikkal előrukkolni lenne mit mesélni… De a taxisnak azon kívül hogy kötelezettségei vannak és nagy rutinja, az autójára költött javítási költségeket illetve üzemanyag számlákat eltudja számolni, amíg az über es nem! ha nem tetszik a taxisoknak, hogy Monopol helyzetben vannak, akkor menjenek üvegesne ha nem tetszik a taxisoknak, hogy monopolhelyzetben vannak, akkor menjenek überesnek! Ilyen a piac minden szférában van kis és nagy kereskedő, sajnálom hogy ezúttal szegény, meggyötört taxisok a szenvedői a kapitalizmusnak!

  Kedvelés

 2. Ki akarta a hatosagi aras, sarga taxikat, meg a tobbit? Ha jol emlekszem a fovarosi taxi tarsasagok igy akartak kiszoritani a konkurenciuat es maximalizalni a profitot.
  A taxi most BP-n aranyaiban nezve draga. Parizsban, ami kiemelkedoen draga hely, a budapesti ar kb. 1.5x visz a taxi. Ott a netto minimalber 1200 Euro, itt meg 450. Az uber olcsobb, tehat Taxi : Uber – 0 : 1

  Hatekonysag. Az Uber appja nagyon egyben van. Gyors, egyszeru. Nagy plusz a keszpenzes/kartyas tranzakcio hianya. Emberek, ez a jovo. Lehet tagadni meg minden de akkor is efele haladunk. Taxi:Uber – 0:3

  Biztonsag. A taxisokra szigoru szabalyok ervenyesek. Egeszsegugyi, vezetesi kepessegi es auto szempontbol is. Vizsga, ellenorzes, tovabbkepzes stb. Ha beulok egy taxiba, akkor azert biztos lehetek benne, hogy nem egy pszichiatria szokeveny vezet egy fek nelkuli lelekvesztot. Taxi:Uber – 2:3

  Az Uber most nyeresben van. DE es itt a DE. Lehet a szellel szembe vizelni, csak nem erdemes. Ehelyett inkabb valami ertelmeset kellene csinalniuk.

  – Befektetni egy magyar taxis appba, ami detto azt es ugy tudja mint az Uber, de csak a taxisok hasznalhatjak. A taxi maris elonybe kerul.

  – A torveny engedelyezze az Uber hasznalata eseteben a hatosagi artol valo elterest. Innentol kezve a sima taxis is hasznalhatna az Ubert torvenyesen. Ezzel egyidoben kotelezzenek minden magyar uber felhasznalot arra, hogy teljesitsek a taxisokra vonatkozo kovetelmenyeket.

  Es innentol kezdve fair a verseny es se a taxisnak se az uberesnek nem sirhat a szaja eselyegyenlotlenseg miatt.

  Kedvelés

 3. A taxisok az egész blokád-ot ott rontották el, hogy akik kivonultak azoknak a nagyrésze egy tahó volt. Ha csak egy kicsit is hasonlóan lett volna megszervezve mint az a bizonyos régi taxis blokád, a taxisok magatartása is legalább hasonló lett volna, akkor talán még melléjük is állt volna a közvélemény. A cikk írója figyelmen kívül hagyott egy nagyon fontos tényt ami miatt az elolvasása után sem tudok együtt érezni a taxisok-al, hogy a többségük birkák módjára kiabáltak, és az über-es sofőrökre támadtak, szitkozódtak, életveszélyesen fenyegetőztek. Mintha ők tehetnének róla, hogy uber hogy s mint csal adót. Mintha bemennék a Tesco-ba és pofán vágnám a pénztárost mert a Tesco kiviszi a pénzt magyarországról. Szóval pont ugyanolyan volt a taxis blokád, mint amilyen a taxis társadalom, komolytalan, hiteltelen, és amíg ez ilyen marad ne várják el a közvélemény szimpátiáját.

  Kedvelés

 4. Pf ezt egy taxis irta. Nem mondom, h nem igaz. De minden veszekedesben 2 igazsag letezik. Az hogy egy kenyelmi cikk a taxi azt a helyzet donti el. Es alltalaban raszorolunk a taxira nem pedig uripassziobol rendszeresen hasznaljuk.” Tisztelet” a kivetelnek. Ez a tuntetes is a taxis cegek erdeke nem pedig a taxisoke, de lehet meg a kormany is benne van…. A jozanesz azt diktalna, hogy a taxisok is uberezzenek. Miert nem teszik? Mindenki azt kerdezi miert nem szigorit a kormany az uber fele? Miert nem lazit a kormany a taxisok fele? Ezt senki nem kerdezi!
  Van a cikknek egy hazafias hangvetele, miszerint magyar tulajdonosa nincs az ubernek. Manapsag mar mindent eladtak. A csodaszarvas kilove. A taxis tarsasag magyar kezen van? Na azzal bentebb vagyunk? A taxis ceg tulajdonosa ha magyar akkor az nem egy politikai hatszellel megspekelt, parttitkar sarja, Y a neve vegen nemes?Akkor neki jo! 1 magyarnak jo! Eljen! De neki is van Svajcba szamlaja! Ha gaz van akkor ugy lelep kulfoldre a penzel mint a Berki Amerikaba!
  Haggyuk mar ezt a kasumagyar notat.
  Szerintem lennie kell mind2 vonalnak, mert ha nem lesz sarga taxi akkor az uber viszi fel az arakat. Ha eltunik az uber, akkor ez a sarga csurhe elhiszi, h. Mindent megtehet es rablo modjara uzheti a kis mutyijat a pesti utakon a csoro magyar kontojara. A taxisok magas adoit tuntessek el, h. Versenykepes lehessen az uberrel szemben. Az uber egy fantasztikus dolog. Minden autoba manapsag egy ember ul. Pedig beferne 4-8 is. Ez pazarlas!
  Na!
  Kozbe megvertek egy uber soffort!
  Hat gratulalni tudok.
  Dogoljek meg ha taxizok, dogoljon meg az osszes szemetlada! Maffia az egesz!
  Tisztelet a kivetelnek, mennyenek uberezni!

  Kedvelés

  • Miért menjek?!!!
   Azért hogy duplas szorzóval vihessem az utast Csúcsidőben?
   Teljesen megőrült itt mindenki?
   Rend fegyelem pedanteria
   Nem jó?
   El lehet menni innen…..mondta a főnökötök l.
   Csak a maradék megmaradt magyart ne üldőzzétek már el.
   Kösz

   Nemzeti Taxi s Lacika

   Kedvelés

 5. Mi a faszért kell balhezni basszàtok meg az überesek is emberek a taxisok is emberek azert Güriznek hogy eltartssàk a csaladukat…. Figyelj en villanyszerelö vagyok de most èn is kezdjek el tüntetni mert valaki olcsóbban cser ki egy villanykörtèt…… Ez röhejes röhejesek vagyok….

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s