Németország ismét egy élete alkonyán lévő egykori katonáját vegzálja.

 

Február végén bíróság elé akarják állítani a 95 éves Hubert Zafkét, aki a vád szerint SS-tagként a mentősök alakulatában dolgozott Auschwitzban és a legendák szerint 3681 gyilkossághoz volt köze egy hónap alatt. A vád szerint közvetlenül nem vett részt a gyilkosságokban, de biztosan tisztában kellett lennie vele, hogy ez egy halálgyár.
Míg Németország közvéleményét az SS katonai rossz, a migráns jó egyenlet uralja, ez nem is meglepő. Mindig előrángatnak valamilyen jogcímen valakit, aki nem tudja bizonytani, hogy legalább egy tucat zsidót megmentett, vagy ellenállt volna a III. Birodalomban. Így most a kötelező évi egy német háborús bűnös legalább el lesz ítélve és kereshetik a következőt. Ki lesz az? 1943-ban Auschwitz környékén kiránduló ember? Vagy vasutas, akik látta kávészünetben a vonatokat a koncentrációs tábor felé haladni?
És miközben a nevesített Hubert Zafke meghurcolása már most zajlik, addig Anglia, az USA és Oroszország veteránjai vígan parádézhatnak és ünnepelhetik azt, miként tették tönkre a világot. Persze az már nem lenne polkorrekt, hogy bíróság elé rángassák őket. És itt nem olyanokról van szó, akik éppen ott voltak, éppen akkoriban és nincs tisztázva a szerepük sem. Itt olyanokról van szó, akikről névleg tudható, hogy Japánra atombombákat, Drezdára gyújtóbombákat dobáltak, vagy erre parancsot adtak, gulágokon ezreket éheztettek és öltek meg. De valahogy egyszerűbb a vörös hadsereg martalócainak emlékművet állítani és a Holocaustról filmeket forgatni, mint észrevenni, hogyan omlik még jobban össze Európa.
Vass Zsigmond – Kitartás.net